Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi İçin Malzemeler
Fırında balık malzemeleri ;
- 1 adet temizlenmiş ikiye bölünmüş levrek
- Limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet defne yaprağı
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Sirke
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- İsteğe göre kaşar peyniri rendesi
Avokado sosu malzemeleri;
- 1 adet olgun avokado
- Yarım soğan
- 2-3 dal dere otu
- Göbek marul (isteğe göre)
- Limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Nar ekşisi
- Ballı hardal ( mayoneze hardal tozu ile birlikte balı ekleyerek yapabilirsiniz ben o şekilde yaptım)
- Badem
- İsteğe bağlı üzeri için yaban mersini özü
Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak zeytinyağı, limon (isteğe bağlı sıkılır), sirke, sarımsak, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılarak borcama alınan levreklerin üzerine dökülür ve üzeri streçlenerek buzdolabına dinlenmeye alınır. Yaklaşık 1-1. 5 saat dinlenmesi sağlanır.
- Levrekler dinlenirken sos hazırlanır.
- Olgun avokado kabuğundan bir kaşık yardımıyla alınır.
- Rondonun içine konulur.
- Üzerine yarım soğan koyularak rondo çalıştırılır.
- Biraz parçalandıktan sonra dere otu, limon, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi eklenerek rondoda pürüzsüz bir kıvam aldırılır.
- Sonra isteğe göre göbek marul ince ince doğranarak sosun içine atılır ve kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Bu arada dinlenen levrekler üzerine defne yaprakları 1 domates ve 1 soğan dilimlenerek fırına verilir 190-200 derecede kontrollü olarak pişmesi sağlanır.
- Balık çabuk pişececeğinden kontrol edilmesi gerekir. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendelenir.
- Bu arada sos tabaklama için hazırlanıp tabağa alınır üzerine isteğe göre yaban mersini özü döküp kavurduğunuz bademleri ekleyebilirsiniz inanılmaz lezzet katıyor.
- Pişen levrekleri de sosun yanına ekleyip yiyebilirsiniz.
- Levreği sosla birlikte yediğinizde ağzınızda bıraktığı hissi çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder