10 Eylül 2021 Cuma

Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi

 

Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

Fırında balık malzemeleri ;

  • 1 adet temizlenmiş ikiye bölünmüş levrek
  • Limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sirke
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • İsteğe göre kaşar peyniri rendesi

Avokado sosu malzemeleri;

  • 1 adet olgun avokado
  • Yarım soğan
  • 2-3 dal dere otu
  • Göbek marul (isteğe göre)
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Ballı hardal ( mayoneze hardal tozu ile birlikte balı ekleyerek yapabilirsiniz ben o şekilde yaptım)
  • Badem
  • İsteğe bağlı üzeri için yaban mersini özü

    Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak zeytinyağı, limon (isteğe bağlı sıkılır), sirke, sarımsak, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılarak borcama alınan levreklerin üzerine dökülür ve üzeri streçlenerek buzdolabına dinlenmeye alınır. Yaklaşık 1-1. 5 saat dinlenmesi sağlanır.
  • Levrekler dinlenirken sos hazırlanır.
  • Olgun avokado kabuğundan bir kaşık yardımıyla alınır.
  • Rondonun içine konulur.
  • Üzerine yarım soğan koyularak rondo çalıştırılır.
  • Biraz parçalandıktan sonra dere otu, limon, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi eklenerek rondoda pürüzsüz bir kıvam aldırılır.
  • Sonra isteğe göre göbek marul ince ince doğranarak sosun içine atılır ve kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Bu arada dinlenen levrekler üzerine defne yaprakları 1 domates ve 1 soğan dilimlenerek fırına verilir 190-200 derecede kontrollü olarak pişmesi sağlanır.
  • Balık çabuk pişececeğinden kontrol edilmesi gerekir. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendelenir.
  • Bu arada sos tabaklama için hazırlanıp tabağa alınır üzerine isteğe göre yaban mersini özü döküp kavurduğunuz bademleri ekleyebilirsiniz inanılmaz lezzet katıyor.
  • Pişen levrekleri de sosun yanına ekleyip yiyebilirsiniz.
  • Levreği sosla birlikte yediğinizde ağzınızda bıraktığı hissi çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder