Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 demet semizotu
- 1 adet kuru soğan 🧅
- 2-3 adet biber (çarliston, kapya ya da sivri biber) 🫑
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3-4 adet domates rendesi
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı sıvı yağ karışımı
- Tuz, nane
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- İstediğiniz büyüklükte doğradığınız soğanı ve biberi yağ ile pilav tenceresinde biraz su ve tuz ilave ederek kapak kapalı yumuşatın.
- Ardından salçayı kokusu çıkana kadar kavurup yıkayıp elinizle böldüğünüz semizotlarını katıp karıştırın.
- Domates rendesini de ekleyip tuzunu ve nanesini verin.
- Hepsini güzelce karıştırıp 5 dakika pişirin.
- Şimdiii 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
- Tenceredeki semizotlu domatesli lezzetli su kaynayınca bulguru ekleyip karıştırın. (ben bulguru yıkıyorum tercih sizin).
- Bulgurlu karışım kaynayınca ateşi orta kısık hale getirin ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavın ortasına kaşıkla delik açın bulgur geri geliyorsa pişmemiştir sıcak su ekleyip tekrar pişirin.
- Zaten su ölçüsü bulgura göre ve sizin ne kadar diri ya da pişmiş istemenize bağlı olarak değişir.
- Pilav pişince yarım saat kadar demlensin. Yanında cacık, çoban salata, karpuz, kavun ya da ayranla harika olur👍ellerinize sağlık afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder