10 Eylül 2021 Cuma

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan 🧅
  • 2-3 adet biber (çarliston, kapya ya da sivri biber) 🫑
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet domates rendesi
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı sıvı yağ karışımı
  • Tuz, nane

    Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İstediğiniz büyüklükte doğradığınız soğanı ve biberi yağ ile pilav tenceresinde biraz su ve tuz ilave ederek kapak kapalı yumuşatın.
  • Ardından salçayı kokusu çıkana kadar kavurup yıkayıp elinizle böldüğünüz semizotlarını katıp karıştırın.
  • Domates rendesini de ekleyip tuzunu ve nanesini verin.
  • Hepsini güzelce karıştırıp 5 dakika pişirin.
  • Şimdiii 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
  • Tenceredeki semizotlu domatesli lezzetli su kaynayınca bulguru ekleyip karıştırın. (ben bulguru yıkıyorum tercih sizin).
  • Bulgurlu karışım kaynayınca ateşi orta kısık hale getirin ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın ortasına kaşıkla delik açın bulgur geri geliyorsa pişmemiştir sıcak su ekleyip tekrar pişirin.
  • Zaten su ölçüsü bulgura göre ve sizin ne kadar diri ya da pişmiş istemenize bağlı olarak değişir.
  • Pilav pişince yarım saat kadar demlensin. Yanında cacık, çoban salata, karpuz, kavun ya da ayranla harika olur👍ellerinize sağlık afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder