Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram teremyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç elmalı harcımız
- 4 tane orta boy elma
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmaların kabuklarını soyup tavanın içine rendeleyin.
- Üzerine toz şekeri tarçını ilave edip orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar 5 dakika pişirin.
- Ardından harcımızın içine cevizi bırakıp harcımızı soğumaya bırakın.
- Ardından hamur yoğurma kasenin içine oda ısısında yumuşak teremyağını, sıvı yağı, pudra şekerini yoğurdu ekleyip birlikte çırpalım.
- Ardından kabartma tozunu vanilyayı pirinç ununu kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde köz kararı kontrollü unu ilave edip tekrar birlikte yoğuralım.
- Ardından istediğiniz kurabiye aparatıyla hamuru keserek ardından elmalı harcı bırakın.
- En son hamura istediniz şekili verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 35 dakika kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyemizi piştikten ve soğuduktan sonra üzerine en son pudra şekeri serperek servis tabağına alın. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder