10 Eylül 2021 Cuma

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram teremyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç elmalı harcımız

  • 4 tane orta boy elma
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyup tavanın içine rendeleyin.
  • Üzerine toz şekeri tarçını ilave edip orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar 5 dakika pişirin.
  • Ardından harcımızın içine cevizi bırakıp harcımızı soğumaya bırakın.
  • Ardından hamur yoğurma kasenin içine oda ısısında yumuşak teremyağını, sıvı yağı, pudra şekerini yoğurdu ekleyip birlikte çırpalım.
  • Ardından kabartma tozunu vanilyayı pirinç ununu kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde köz kararı kontrollü unu ilave edip tekrar birlikte yoğuralım.
  • Ardından istediğiniz kurabiye aparatıyla hamuru keserek ardından elmalı harcı bırakın.
  • En son hamura istediniz şekili verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 35 dakika kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kurabiyemizi piştikten ve soğuduktan sonra üzerine en son pudra şekeri serperek servis tabağına alın. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder