Malzemeler
- 3 adet olgun muz
- 125 gram tereyağ oda sıcaklığında
- 1 su bardağı biraz az esmer şeker veya beyaz şeker
- 2 yumurta
- Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 100 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı
- Hazırlanışı fırını 180°c’ye ısıtın.
- Olgunlaşmış muzları soyun ve bir kapta çatal yardımıyla ezin.
- Şeker ve yumurtayı karıştırın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyin.
- Karışıma ezilen muzları ekleyin un, kabartma tozu ve ve vanilyayı eleyerek ekleyin ceviz ve bitter çikolatayı da muz karışımına ekleyin.
- Malzemeleri iyice karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın.
- Ekmek hamurunu kalıba dökün.
- 45 dakika 180°c fırında ekmek kahverengileşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder