Hazır Yufkayla El Açması Lezzetinde Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 1 büyük boy kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kadar köy peyniri (Lor beyaz ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- Tuz
- Pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Sosu için
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 2-3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
Hazır Yufkayla El Açması Lezzetinde Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp iyice süzdürelim ve çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım. Geniş bir kabın içine alalım.
- Daha sonra soğanları ince bir şekilde doğrayıp yarım su bardağı yağ ile kavurup ıspanaklarımızın içine dökelim (Ispanakları kavurmuyoruz)
- Kaşık yardımıyla karıştırıp elimizle ıspanakları öldürelim. Ispanağımızın içine peynir, tuz ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- İç harcımızı bir kenara alıp sosumuzu hazırlamak için bir tereyağını ocakta biraz eritelim. İçine sıvı yağ ya da zeytinyağını dökelim.
- Un ve sirkesi ekleyip güzelce karıştıralım. Tezgaha yufkamızın 1 tanesini alıp ortadan ikiye bölelim.
- Fırça yardımıyla yufkanın yarısına hazırladığınız sostan her yerine sürelim.
- Yufkanın kenarlarını beşer santim olacak şekilde içe katlayalım.
- Yufkanın geniş olan kısmına ıspanaklı harcımızdan bir miktar koyup düzeltelim ne güzelce saralım.
- Yağladığımız fırın tepsisinin ortasından başlayarak gül şeklinde saralım. Her yarım yufka için aynı işlemi uygulayalım.
- Kalan sosumuzun içine 1 adet yumurta sarısını kıralım ve güzelce karıştıralım böreğimizin her yerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan böreğimizi 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. 👌👌❤️❤️. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder