27 Eylül 2021 Pazartesi

Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi

 

Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un(yumuşak bi hamur olmalı)

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Kavrulmuş susam

Arası için;

  • Peynir

    Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bi hamur elde edelim.
  • Hamuru toplama aşamasında sıvı yağ kullanın.
  • Güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 40 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Yaklaşık 13-14 beze çıkıyor.
  • Bezeleri tezgahta açıp üç kısma peyniri yerleştirip kenarlardan ortasına kapatıp saralım.
  • Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Geniş bi tabağın içinde pekmez ve suyu karıştıralım.
  • Poğaçamızı önce pekmezi suya ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Bütün bezeler bitince tepside yaklaşık 20 dakika mayalandıralım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder