27 Eylül 2021 Pazartesi

Pancar Turşulu Buğday Salatası Tarifi

 

Pancar Turşulu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 2 pancar turşusu
  • 2 su bardağı pancar turşusu suyu
  • 2 kapya biber
  • 4 kornişon turşu
  • 8-10 dal dereotu
  • 1 havuç
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) nar
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika

    Pancar Turşulu Buğday Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday 1 gece önceden ıslatılır.
  • Buğdaylar haşlanır ve suyu dökülür.
  • Haşlanan buğdaylar pancar suyu ile pişirilir.
  • Suyunu çeken buğdaylar soğuması için süzgece alınır.
  • Havuç tendesin ince tarafı ile rendelenir.
  • Kapya biberi, kornişon, dereotu be ceviz ince ince kıyılır.
  • Buğday ve sebzeler salata kabında karıştırılır.
  • Üzerine ceviz 2 yemek kaşığı zeytinyağında paprika ile yakılıp salatanın üzerine eklenir.
  • Süsleme için nar taneleri ilave edilir.
  • Defalarca yapacağınız harika bir tarif olacak!.

    Not: pancar turşusu yok ise pancarları haşlayıp aynı şekilde tarif uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder