Yeşil Domatesli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 100-150 gram bamya
- 1 küçük soğan
- 1 kırmızı domates (salça da kullanılabilir)
- 3-4 adet küçük yeşil domates (normal yeşil domates de kullanılabilir.)
- Yarım çay bardağından biraz daha az zeytinyağı
- Tuz
Yeşil Domatesli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Bamyaların kafaları, çok derine inmeyecek şekilde huni biçiminde ayıklanır. Renklerinin kararmaması için limonlu suya atılır.
- Yağ hariç, bütün malzemeler çiğden küçük bir tencereye yerleştirilir. Elle harmanlanır.
- Kısık ateşte çok zedelemeden bir- iki karıştırarak (bamyaların sıvısını salmaması için) sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Yemek piştikten sonra yağı eklenir. Bu şekilde kullanıldığında, zeytinyağının doğal yapısı değişime uğramaz. Yağı çiğ tüketmek istemeyenler klasik yöntemle pişirebilirler elbette.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder