11 Eylül 2021 Cumartesi

Tek Atımlık Tuzlular Tarifi

 

Tek Atımlık Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı içine beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz (Tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı sirke (Çeşidi farketmez)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (6-7 su bardağı kadar)

Üzeri için

  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

    Tek Atımlık Tuzlular Tarifi Yapılışı

  • Yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, tuz ve sirke yoğurma kabına alınıp güzelce karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edilip orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru yoğurulur.
  • Misketten biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır.
  • Hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra susam, çörekotu ve haşhaşa bulanıp tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları biraz kızarıncaya kadar kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder