Tek Atımlık Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Sarısı içine beyazı dışına)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz (Tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı sirke (Çeşidi farketmez)
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un (6-7 su bardağı kadar)
Üzeri için
- Susam
- Çörekotu
- Haşhaş
Tek Atımlık Tuzlular Tarifi Yapılışı
- Yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, tuz ve sirke yoğurma kabına alınıp güzelce karıştırılır.
- Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edilip orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru yoğurulur.
- Misketten biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır.
- Hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra susam, çörekotu ve haşhaşa bulanıp tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları biraz kızarıncaya kadar kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder