Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı su
- Tuz
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
Andaloz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alıp eritelim unu ilave ederek kavurulur.
- İki yemek kaşığı salça ilave edilerek kavrulur.
- Altı su bardağı su ilave edilir karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
- Su kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış pirinç ilave edilir karıştırılır ve 5-6 dakika orta ateşte pişirilir.
- Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
- Kıvamı katı olursa bir bardak daha su ekleyebilirsiniz.
- Ayrıca pirinçinizi haşlamadan kullanırsanız pirinçi kaynayan suya ilave edince orta ateşte arada çorbanızı karıştırarak pirinçler pişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Deneyecekler arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder