Sebze Tarator (Lezzet-i Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biberi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika
Sebze Tarator (Lezzet-i Şahane) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç soyulur ve rendelenir.
- Kabak kabukları ile rendelenir.
- Kapya biberi küçük küçük kıyılır.
- Zeytinyağı ile sebzeler sotelenir.
- Soğuyan sebzeler yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
- Üzerine zeytinyağında paprika ile yakılan ceviz dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder