30 Ekim 2021 Cumartesi

Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi

 

Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gr margarin yağ veya tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Tahin

    Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin yağ ve sıvı yağ ocağa alınır.
  • Eriyen yağa un eklenerek rengi esmerleşene kadar kavrulur. ( kavurma işlemi bitmeye yakın cevizler ilave edilir. ).
  • Kavrulan una sütü eklenir.
  • İyice kıvam alan helvamız ocaktan alınarak şekeri ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır. Helvamızın sıcaklığıyla toz şeker eriyip homojen hale gelir.
  • Hafif soğuyan helvamıza Türk kahvesi fincanıyla şekil verilir. Şekil verilen helvalarımızın üzeri tahin ile süslenir.
  • Afiyet, bal, şeker olsun🌸.

    Not: Görmüş olduğunuz şekilli un helvalarımızdan verdiğim ölçü ile 11 adet çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder