30 Ekim 2021 Cumartesi

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi

 

Tereyağlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Tuz ve alabildiği kadar un ( yaklaşık 3-4 bardağı belki daha az )

İçi için

  • 400 gr kuru çökelek
  • 100 gr tereyağı
  • Bir tutam maydanoz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, süt, maya ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş ilave edilir ve orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
    Not; hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur mayalanmaya bırakılır.
  • Diğer yandan çökelek bir kaba alınır üzerine yumuşamış tereyağı ve maydanoz eklenerek yoğurulur ( tereyağı çökelek’e yedirilir).
  • Yoğurt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
  • Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ( bezeleri fırın tepsisi ne göre ayarlayabilirsiniz).
  • Yapılan bezeler ince bir şekilde açılır.
  • İlk üç kat tepsiye yerleştirilir aralarına sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürülür.
  • Üçüncü kata sos sürmeyin çünkü iç harcı kattığım kata sos sürmüyorum.
  • İlk üçüncü kata iç harcı serilir ve üzerine 3 beze daha açılarak aynı işlem uygulanır.
  • Son kata 4 beze açılır ve üzerine kalan sos sürülür, kesilip fırına verilir.
  • 200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder