Tereyağlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- Tuz ve alabildiği kadar un ( yaklaşık 3-4 bardağı belki daha az )
İçi için
- 400 gr kuru çökelek
- 100 gr tereyağı
- Bir tutam maydanoz
Sosu için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su, süt, maya ve tuz yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
- Un yavaş yavaş ilave edilir ve orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
Not; hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur. - Yoğurulan hamur mayalanmaya bırakılır.
- Diğer yandan çökelek bir kaba alınır üzerine yumuşamış tereyağı ve maydanoz eklenerek yoğurulur ( tereyağı çökelek’e yedirilir).
- Yoğurt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ( bezeleri fırın tepsisi ne göre ayarlayabilirsiniz).
- Yapılan bezeler ince bir şekilde açılır.
- İlk üç kat tepsiye yerleştirilir aralarına sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürülür.
- Üçüncü kata sos sürmeyin çünkü iç harcı kattığım kata sos sürmüyorum.
- İlk üçüncü kata iç harcı serilir ve üzerine 3 beze daha açılarak aynı işlem uygulanır.
- Son kata 4 beze açılır ve üzerine kalan sos sürülür, kesilip fırına verilir.
- 200 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder