Avakadolu Ranch Soslu Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
- 200 gr. tereyağ (Soğuk)
- 1 yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 adet orta boy avakado (Soğuk)
- 3.5 – 4 su bardağı un
Ranch sos için:
- 1 adet orta boy avakado (Elinizde büyük varsa yarım kullanın)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Avakadolu Ranch Soslu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tart hamuru için öncelikle blandır yada parmak ucunuzu kullanarak soğuk tereyağ ve unu ufalayın. İçerisine yumurta, avakado ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun (Çok fazla yoğurma işlemini uzun tutmayın hamur toparlanana kadar)
- Streç filmle sarıp dolapta 20- 25 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurundan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp tart kalıplarına yerleştirerek yuvarlak şekilde açın.
- Yuvarlakların ortasını çatal yardımıyla delikler açın. Her birine yağlı kağıt yerleştirip içlerine bakliyat koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapın. Sürenin sonunda fırından çıkarıp üzerindeki bakliyatları alıp 15 dakika daha pişirin.
- Ranch sos için tüm malzemelerimizi robota koyup çekelim. Fırından çıkarıp soğumuş tart hamurlarının içine koyup dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 👌 afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder