31 Ekim 2021 Pazar

Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin oda sıcaklığında
  • 1 yumurta sarısı (Beyazı üzerine ayrılacak)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sirkesi
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı kırık ceviz
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine için;

  • 1 adet yumurta akı
  • File badem ya da fındık
  • Pudra şekeri

    Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Küçük bir tavaya elma rendesini ve şekeri koyarak elmalar suyunu çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca dövülmüş cevizi ve tarçını ilave edip karıştırın.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında iyice soğutun.
  • Soğuyan hamuru iki pişirme kağıdı arasına koyup merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kesici ya da büyük bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin.
  • Kestiğiniz parçaların yarısına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı dolusu koyun ve diğer yarısını üzerine kapatarak “d” şeklinde sandviçler elde edin.
  • Kenarlarını çok bastırmadan kapatmaya dikkat edin. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta akı sürüp file badem ya da fındığa bulayın.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerileri ve altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder