Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin oda sıcaklığında
- 1 yumurta sarısı (Beyazı üzerine ayrılacak)
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı sirkesi
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 3-3,5 su bardağı un (Kontrollü)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 1 su bardağı kırık ceviz
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine için;
- 1 adet yumurta akı
- File badem ya da fındık
- Pudra şekeri
Bademlı Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Küçük bir tavaya elma rendesini ve şekeri koyarak elmalar suyunu çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca dövülmüş cevizi ve tarçını ilave edip karıştırın.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında iyice soğutun.
- Soğuyan hamuru iki pişirme kağıdı arasına koyup merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kesici ya da büyük bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin.
- Kestiğiniz parçaların yarısına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı dolusu koyun ve diğer yarısını üzerine kapatarak “d” şeklinde sandviçler elde edin.
- Kenarlarını çok bastırmadan kapatmaya dikkat edin. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta akı sürüp file badem ya da fındığa bulayın.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerileri ve altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder