Nefis Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
- 1 fiske (Çok minik)
- Tuz
- 1 klasik su bardağı un
Tatlıyı kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tatlının şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tatlının üstüne serpmek için;
- Hindistan cevizi
Nefis Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini kaynatalım. Şerbet için verilen ölçüleri tencereye alalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Yumurta, yoğurt ,tuz ve karbonatı bir kasede iyice çırpalım sonra unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kek hamurundan biraz daha katı olacak şekilde hazırlayalım.
- Tavaya bol sıvı yağ koyalım, yağ iyice ısınınca tatlı kaşığı ile hamurdan alarak bir birine değmeyecek şekilde yağın içine damlatalım.
- Tatlımız kabaracak altı kızarınca çatal ucu ile ters çevirelim kızarınca yağın içinden süzgeçli kaşık ile alalım.
- Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Tatlı ılık olacak şerbet soğuk olacak şekilde tatlıyı şerbetin içine alalım şerbet tenceresini sağa sola hafifçe sallayarak şerbet çekmesini sağlayalım.
- Servis tabağına alınca üzerine hindistan cevizi serpelim. Denemenizi tavsiye ederim (İçine yağ çekmeyen pamuk gibi bir tatlı) afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder