Çay Demlenene Kadar Fırında Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane bayat somun ekmek
- 1 su bardağı yoğurt (200) ml
- 3 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kaşar
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tepsinin tabanına sürmek için tereyağı
Çay Demlenene Kadar Fırında Bayat Ekmek Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tepsimize tereyağımızı sürelim.
- Resimdeki gibi somun ekmeklerini dilimleyip döşeyelim.
- Sosumuzu hazırlamak için; üzerine dökmek için bütün malzemelerimizi karıştırıp çırpalım ve kaşarımızdan birazcık daha karışıma katıp çırpalım.
- Sosumuzu ekmeklerimizin üstüne döküp döşeyelim kaşarımızıda serpiştirelim.
- 180 derecelik fanlı ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim benim fırında 15 dakika sürdü servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder