31 Ekim 2021 Pazar

Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi

 

Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Katmer poğaça için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

Arası için;

  • 120 gr yumuşamış tereyağı
  • Lor ve kaşar peyniri karışımı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Son olarak unu kontrollü ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru streç film ile örtüp sıcak bir yerde bir saat mayalanması için bekletiyoruz. Mayalanan hamurdan 10 adet beze yapıyoruz. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • En alta un serpip açtığımız tüm hamurları aralarına tereyağı sürüp üst üste koyuyoruz. Son kata tereyağı sürmüyoruz. Hamuru büyük bir şekilde açılana kadar açıyoruz.
  • Hamuru düzgün kısmı üste gelmesi için ters çeviriyoruz. Hamuru 20 eşit parçaya bölüyoruz. Videodaki gibi. Biraz daha küçük poğaçalar isterseniz 24 parçayada bölebilirsiniz.
  • Poğaçaların içine peynir koyup, kıvırıyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Poğaçaları tepsi mayası gelmesi için 30 dakika bekletiyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Katmer poğaçanın lezzetine bayılacaksanız. Afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder