Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Katmer poğaça için;
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
Arası için;
- 120 gr yumuşamış tereyağı
- Lor ve kaşar peyniri karışımı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Katmer Poğaça (Bayılacağınız Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Son olarak unu kontrollü ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru streç film ile örtüp sıcak bir yerde bir saat mayalanması için bekletiyoruz. Mayalanan hamurdan 10 adet beze yapıyoruz. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- En alta un serpip açtığımız tüm hamurları aralarına tereyağı sürüp üst üste koyuyoruz. Son kata tereyağı sürmüyoruz. Hamuru büyük bir şekilde açılana kadar açıyoruz.
- Hamuru düzgün kısmı üste gelmesi için ters çeviriyoruz. Hamuru 20 eşit parçaya bölüyoruz. Videodaki gibi. Biraz daha küçük poğaçalar isterseniz 24 parçayada bölebilirsiniz.
- Poğaçaların içine peynir koyup, kıvırıyoruz. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Poğaçaları tepsi mayası gelmesi için 30 dakika bekletiyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Katmer poğaçanın lezzetine bayılacaksanız. Afiyet olsun. 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder