16 Ekim 2021 Cumartesi

Çikolatalı Tart Tarifi


 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 125 gram tereyağı (Margarinde olur)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için ;

  • 250 gram krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata

    Çikolatalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, buzdolabında 15-20 dk dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru tart kalıbımıza yerleştiriyoruz, çatalla delikler açıyoruz.
  • 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, kreması için yumurta hariç malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Biraz yoğunlaşınca yumurta sarılarını tek tek koyup karıştırmaya devam ediyoruz, ocaktan alıyoruz, tartımız çıktıktan ve soğuduktan sonra kremayı koyup oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzeri için kremayı ocakta ısıtıp çikolataları ekliyoruz eritip tartımızın üzerine döküyoruz, 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder