Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 125 gram tereyağı (Margarinde olur)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ;
- 250 gram krema
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
Çikolatalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, buzdolabında 15-20 dk dinlendiriyoruz, dinlenen hamuru tart kalıbımıza yerleştiriyoruz, çatalla delikler açıyoruz.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz, kreması için yumurta hariç malzemeleri tencereye alıyoruz.
- Biraz yoğunlaşınca yumurta sarılarını tek tek koyup karıştırmaya devam ediyoruz, ocaktan alıyoruz, tartımız çıktıktan ve soğuduktan sonra kremayı koyup oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri için kremayı ocakta ısıtıp çikolataları ekliyoruz eritip tartımızın üzerine döküyoruz, 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder