Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
- Yanına ketçap mayonez
Çıtır Çıtır Nişastalı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlkin patates soyulur dilimlenir az bir suyla 5 dakika haşlanır ve haşlanan patatesleri süzüp kaba alınır tuz, nişasta eklenir iyice ezecekle ezilir.
- Daha sonra üzeri streçlenir 5 dakika buzdolabında dinlendirilir ve alınır.
- Ceviz büyüklüğünde alınır tezgahta rulo yapılır yağımızı kızdırıp 3 çer tane yağda kızartılır.
- Rulolar bite ne kadar bu işlemi yaparız ve yağını çeksin diye havlu peçeteye dizeriz.
- Ardından servis yapılacak tabağa dizilir yanına ketçap mayonez konulup servis edilir.
Afiyet olsun şimdiden 💯
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder