Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 250 gram beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 6-7 dal maydanoz ( kıyılmış)
Sosu için
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş )
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı nişasta
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez (Olmasa da olur)
- Susam, çörek otu
Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Beyaz peynir çatalla ezilir. Kaşar peyniri ve maydanoz da eklenip karıştırılır.
- Sosu için su sirke ve yağlar karıştırılır. Yufka tek kat açılır. Yuvarlak kenarları içeri katlanır. Büyük bir kare elde edilir. Kepçeyle sosun üçte biri yufkanın üzerine aktarılır. Fırça yardımıyla her yerine yayılır.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı nişasta süzgeçle serpiştirilir. Peynirli harçtan yeteri kadar uç kısmına yerleştirilir ve rulo yapılır. 8 eşit parçaya bölünür. Yufkanız küçükse 6 ya da bölebilirsiniz. Tepsiye dizilir. Diğer 2 yufkaya aynı işlem yapılır.
- Yumurta sarısı pekmezle çırpılır ve böreklerin üzerine fırçayla sürülür. İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişerken puf puf kabarıyorlar. Yaklaşık 25-30 dk kadar. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
Not: İç harcını farklı tercih edebilirsiniz. Bu miktardan 24 tane mini börek çıkmaktadır. Nişasta ve sirke ekstra çıtırlık katacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder