13 Ekim 2021 Çarşamba

Maden Sulu Portakal Aramolı Islak Kek Tarifi

 

Maden Sulu Portakal Aramolı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta büyük boy
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 paket dr oatker vanilya
  • 2 paket dr oatker kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Çikolata sos

  • 1 kg süt
  • 1 paket dr oatker çikolatalı sos
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata tadelle
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri süslemek için

  • Antep fıstığı

    Maden Sulu Portakal Aramolı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kesenin içinde yumurta ve toz şekeri bırakıp mikserle 2 dakika çırpın ardından sıvı yağı sütü ve maden suyunu ekleyip çırpalım.
  • Ardından portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini kakaomuzu kabartma tozunu vanilyayı ve kontrollü unu ilave ederek kek harcımızı tel çırpıcıyla karıştıralım ardından yağlanmış borcama kek harcını bırakalım.
  • Önceden ısıtılmış fansız fırında 170 derecede 30 dakika kontrollü pişirelim fırından yeni çıkmış kekimizi kürdan yardımı ile delikler açalım kekimiz soğuduktan sonra kekimizi dilimleyelim.
  • Hafif ılık olan çikolata sosunu kekimizin üzerine dökelim ıslak kekimiz soğuduktan sonra buzdolabında iyice soğumaya bırakın ve ıslak kekimiz iyice sosumuz çektikten ve soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyip ikram edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder