Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi
Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Malzemus:
- Yarım kg bezelye (dondurulmuş olabilir),
- 2 küçük soğan 🧅,
- 2 küçük patates ,
- 1 büyük havuç ,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ,
- 2 buçuk su bardağı sıcak su,
- 2 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı kırmızı biber.
Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bezelye yemeği büyüsü 😁 ilk olarak tencereye sıvı yağı koyup, ocağı açıyoruz, ardından ince ve minik kesilen soğanları kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üstüne salçayı ekleyip karıştırıyoruz, kokusu çıkınca 😁 o ne demek bilmiyorum, neyse küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi (buzluysa çözülmesini beklemeden) tencereye alıp iyice karıştırıyoruzz.
- Tuz ve kırmızı biberle harmanlayıp sıcak suyu ilave ediyoruz.
- Ocağı en kısığa alıp 40 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruzzzzz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder