13 Ekim 2021 Çarşamba

Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi


 

Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemus:
  • Yarım kg bezelye (dondurulmuş olabilir),
  • 2 küçük soğan 🧅,
  • 2 küçük patates ,
  • 1 büyük havuç ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ,
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber.

    Dondurulmuş Bezelye İle Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelye yemeği büyüsü 😁 ilk olarak tencereye sıvı yağı koyup, ocağı açıyoruz, ardından ince ve minik kesilen soğanları kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanların üstüne salçayı ekleyip karıştırıyoruz, kokusu çıkınca 😁 o ne demek bilmiyorum, neyse küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi (buzluysa çözülmesini beklemeden) tencereye alıp iyice karıştırıyoruzz.
  • Tuz ve kırmızı biberle harmanlayıp sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Ocağı en kısığa alıp 40 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruzzzzz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder