Yulaflı Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet muz
- 1,5 su bardağı yulaf
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı chia
- 6 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (Yoksa malzemeyi tatlandırmak için doğranmış hurma, kuru kayısı veya kuru incir eklenebilir)
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
- 1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) çay bardağı öğütülmüş keten tohumu
- 1/2 (yarım) çay bardağı susam
- 1 paket vanilin
Yulaflı Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle chia tohumu, 6 yemek kaşığı suda ıslatılır, birkaç dakika bekletilir. Bu arada yulaf ve ceviz rondodan geçirilir, muz çatalla ezilir.
- Sonra diğer tüm malzemeler eklenir, suda bekleyen chia tohumu da suyla birlikte karışıma ilave edilir, karıştırılır ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayılır.
- 200 derecede 25 dakika kadar pişirilir (Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebiliyor. Sık sık tepsiyi kontrol etmekte fayda var. Altının da güzel pişmesi için fırının alt rafına alınması tavsiye edilir)
- Piştikten sonra kestiğimiz granola, soğumaya bırakılır ve daha sonra kavanozda saklanır. Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarımız deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder