12 Ekim 2021 Salı

Yulaflı Granola Bar Tarifi

 

Yulaflı Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet muz
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı chia
  • 6 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (Yoksa malzemeyi tatlandırmak için doğranmış hurma, kuru kayısı veya kuru incir eklenebilir)
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı susam
  • 1 paket vanilin 

    Yulaflı Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle chia tohumu, 6 yemek kaşığı suda ıslatılır, birkaç dakika bekletilir. Bu arada yulaf ve ceviz rondodan geçirilir, muz çatalla ezilir.
  • Sonra diğer tüm malzemeler eklenir, suda bekleyen chia tohumu da suyla birlikte karışıma ilave edilir, karıştırılır ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayılır.
  •  200 derecede 25 dakika kadar pişirilir (Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebiliyor. Sık sık tepsiyi kontrol etmekte fayda var. Altının da güzel pişmesi için fırının alt rafına alınması tavsiye edilir)
  • Piştikten sonra kestiğimiz granola, soğumaya bırakılır ve daha sonra kavanozda saklanır. Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarımız deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder