Efsane Tatlı Taş Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
İç harcı için
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Kızartmak için
- Sıvı yağı
Kullandığım su bardağı 200 ml
Efsane Tatlı Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımız için önce şerbeti hazırlayalım ki iyice soğumuş olsun. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştıralım ocağa alalım kaynamaya başlayınca ocağı kısıp içine limonu ilave edip 15 dakika kaynatalım altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için süt, su, maya ve toz şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim. Süre sonunda mayamız aktifleşip köpürmüş olmalı.
- Kalan malzemeleri ilave edip mikser ile düşük devirde 1-2 dakika çırpalım krep hamuru kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini kapatıp 15 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Uygun bir tavayı orta ateşte ocağa alalım çok az yağlayarak pankek yapar gibi yarım kepçe yuvarlak şekilde dökelim sadece tek tarafını üzeri göz göz olacak şekilde üst tarafının nemliliği geçene kadar pişirelim.
- Pişirdiğimiz hamurları pişmeyen tarafları üstte gelecek şekilde mutfak bezine alalım üst üste gelmemesine dikkat edelim.
- Sadece tek taraflarını pişirdiğimiz hamurların pişmeyen yani göz göz olan kısımlarına birer tatlı kaşığı ceviz koyup ikiye katlayıp kenarlarını iyice kapatalım.
- Bolca yağda arkalı önlü kızartalım soğuk şerbete atıp 15 saniye tutalım hemen çıkaralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder