16 Ekim 2021 Cumartesi

Patatesli Graten Tarifi

 

Patatesli Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet patates benim patatesler küçüktü
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı tuz tuzunu kendinize göre ayarlıya bilirsiniz
  • Kaşar peyniri

Beşamel sosu için

  • 5 yemek kaşığı un kaşık tepeleme olmasın
  • 5 su bardağı süt klasik su bardağı
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı tuz tuzunu ayarlıya bilirsiniz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber

    Patatesli Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayalım İçine tuzunu, karabiberini, sıvı yağını, koyalım karıştıralım. Kare borcama dökelim ve fırına atalım. 40, dakika pişirelim.
  • Üzerine Beşamel sosunu dökelim ve rendelenmiş kaşar peyniri koyalım. Kızarınca fırından çıkaralım. Servis yapalım.
  • Beşamel sosu için 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağını tavada eritelim. Üzerine unu koyup biraz kavuşalım. Pembeleşmesin az kavurun.
  • 5 bardak süt, tuz, ve karabiberini koyun ve çırpın topaklanmasın.
  • Ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Patateslerimizin üzerine dökelim. Rendelenmiş kaşar peynirinide koyalım kızarana kadar pişirelim.
  • Not: Bu tarif kare borcam için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder