15 Ekim 2021 Cuma

El Açması Kolay Katmer Poğaça Tarifi

 

El Açması Kolay Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 su bardağı kontrollü)

Arasına sürmek için;

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:

  • Arzuya göre ıspanaklı peynirli yada patatesli hazırlayabilirsiniz.

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    El Açması Kolay Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ kullanın. Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 15 bezeye ayıralım. Ardından 5 er 5 er ayırıp her kata erittiğimiz tereyağından sürelim. En üst kısma yağ sürmeyelim.
  • Hamuru merdane yardımıyla tezgahta açalım. Yumuşak bir hamur olduğu için un kullanmaya gerek yok. Kare şeklinde açıp iç harcı uç kısma yayalım.
  • Ardından rulo şeklinde sarıp eşit şekilde keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
  • En son susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  • Ispanaklı harç için yarım kg ıspanaklı güzelce yıkayalım. Ardından tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp rendelediğimiz 1 adet kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Ardından ıspanağı ilave edip tamamen suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp içerisine dilediğiniz çeşit bir peynirden döküp karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder