Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
Üzerini süslemek için
- File fındık
- Hindistan cevizi
- Tarçın
Bardak ölçüm 200 ml
Sütlü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbetini hazırlayalım.
- Tencereye şeker ve sütü alıp, şeker eriyinceye kadar kaynatalım. Kaynamaya başlayınca bir dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan indirelim.
- Kaymak tutmaması için de süt tenceresinin kapağını kapalı tutalım.
- Genişçe derin bir kabın içerisine tereyağını ve sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Kızan yağın içerisine unu elekten geçirerek ilave edelim.
- Sürekli kısık ateşte otuz dakika karıştırarak kavuralım. Rengi istediğimiz koyuluğa ulaştığında sütü helvanın üzerine ilave edelim. Aynı anda da sürekli karıştıralım.
- Sütünü çeken helvayı ocağın üzerinden indirerek şekil verelim.
- İki kaşık arasında şekillendirerek servis tabağına alalım. Üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyerek servis yapabiliriz.
- Bu kez şekil vermek için tercihimi minik kek kalıplarından yana kullandım. Üzerini de file fındıkları ile süsleyerek sunuma hazır hale getirdim. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder