15 Ekim 2021 Cuma

Sütlü Un Helvası Tarifi

 

Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt

Üzerini süslemek için

  • File fındık
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

Bardak ölçüm 200 ml

Sütlü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce şerbetini hazırlayalım.
  2. Tencereye şeker ve sütü alıp, şeker eriyinceye kadar kaynatalım. Kaynamaya başlayınca bir dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan indirelim.
  3. Kaymak tutmaması için de süt tenceresinin kapağını kapalı tutalım.
  4. Genişçe derin bir kabın içerisine tereyağını ve sıvı yağ alarak kızdıralım.
  5. Kızan yağın içerisine unu elekten geçirerek ilave edelim.
  6. Sürekli kısık ateşte otuz dakika karıştırarak kavuralım. Rengi istediğimiz koyuluğa ulaştığında sütü helvanın üzerine ilave edelim. Aynı anda da sürekli karıştıralım.
  7. Sütünü çeken helvayı ocağın üzerinden indirerek şekil verelim.
  8. İki kaşık arasında şekillendirerek servis tabağına alalım. Üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyerek servis yapabiliriz.
  9. Bu kez şekil vermek için tercihimi minik kek kalıplarından yana kullandım. Üzerini de file fındıkları ile süsleyerek sunuma hazır hale getirdim. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder