15 Ekim 2021 Cuma

En Kolay Muhallebi Tarifi

 

En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  •  3 yemek kaşığı un
  • 4,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

    En Kolay Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
  • Tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım. Muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşacaktır.
  • Hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim.
  • Tatlılarımız oda ısısına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. En az 3 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder