En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı un
- 4,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
En Kolay Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
- Tereyağı eriyene kadar tekrar karıştıralım. Muhallebimizin kıvamı soğudukça koyulaşacaktır.
- Hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine paylaştıralım ve üzerini bir kaşık yardımı ile düzeltelim.
- Tatlılarımız oda ısısına geldikten sonra üzerini streç ile kapatalım ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. En az 3 saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen muhallebimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder