Et Burger Çok Kolay Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bütün (Doğranmadan)dondurulmuş dana eti
- 8 adet hamburger ekmeği
- Çedar peyniri
- 2 adet kuru soğan (Halka halka doğranıp eti pişirdiğiniz yağda karamelize edilmiş)
- 7-8 dal kıvırcık
- Ketçap
- Mayonez
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Et Burger Çok Kolay Ve Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurucuda donmuş olan bütün halde çıkardığımız eti oda sıcaklığında 1 saat bekletelim.
- Keskin bir bıçakla eti ince ince doğrayalım.
- Uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ alıp etleri kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
- Etler kızarınca yuvarlak yuvarlak 1 cm kalınlığında doğradığımız soğanları tavaya atıp arkalı önlü kızartalım.
- Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp her iki iç yüzüne de ketçap ve mayonez sıkalım.
- Alt kısmına gelen ekmeğin üzerine sırasıyla kıvırcık,3-4 parça et,çedar peyniri ve karamelize edilmiş soğan ekleyip ekmeğin üst parçasını üzerine kapatalım.
- Yanında kızarmış patates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder