Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kırmızı pancar
- 1,5-2 litre su
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 8-10 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarlar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri parmak kalınlığında dilimlenir. Yassı küpler halinde doğranır. Bu şekilde servisi daha pratik olacaktır.
- Üzerlerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tuz eklenir. Yumuşayınca çatalla kontrol edilir ve ocaktan alınır. Pancarlar kevgirle sudan çıkarılır ve haşladığımız su oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Haşlama suyu ılıdığında sirke ve limon tuzu da eklenip karıştırılır.
- Pancarlar kavanozlara alınır. Sarımsaklar da ilave edilir. Sirkeli haşlama suyu kavanozlara aktarılır. Kapakları kapatılır ve buzdolabına alınır. 1-2 gün sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder