14 Ekim 2021 Perşembe

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi

 

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kırmızı pancar
  • 1,5-2 litre su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 8-10 diş sarımsak

    Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarlar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri parmak kalınlığında dilimlenir. Yassı küpler halinde doğranır. Bu şekilde servisi daha pratik olacaktır.
  • Üzerlerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tuz eklenir. Yumuşayınca çatalla kontrol edilir ve ocaktan alınır. Pancarlar kevgirle sudan çıkarılır ve haşladığımız su oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  • Haşlama suyu ılıdığında sirke ve limon tuzu da eklenip karıştırılır.
  • Pancarlar kavanozlara alınır. Sarımsaklar da ilave edilir. Sirkeli haşlama suyu kavanozlara aktarılır. Kapakları kapatılır ve buzdolabına alınır. 1-2 gün sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder