13 Ekim 2021 Çarşamba

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 9 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 35 gram süzme peynir (2 küçük parça)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak kızdıralım.
  • 2 yemek kaşığı naneyi üzerine ekleyerek birkaç kez çevirelim.
  • Uygun bir kapta 9 yemek kaşığı süzme yoğurt, ezilmiş iki parça süzme peynir, doğranmış bir tutam dereotu, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştıralım.
  • Naneli tereyağı karışımını üzerine dökerek hepsini güzelce karıştıralım.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder