Haydari Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 9 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 35 gram süzme peynir (2 küçük parça)
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak kızdıralım.
- 2 yemek kaşığı naneyi üzerine ekleyerek birkaç kez çevirelim.
- Uygun bir kapta 9 yemek kaşığı süzme yoğurt, ezilmiş iki parça süzme peynir, doğranmış bir tutam dereotu, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştıralım.
- Naneli tereyağı karışımını üzerine dökerek hepsini güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder