Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı (Sarısı üstüne)
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 gram kuru maya
- Aldığı kadar un
Arasına:
- 1 paket margarin oda sıcaklığında
İçine:
- Peynir
- Maydanoz
Üstü için:
- 2 yumurta sarısı
Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup bir karıştıralım unu azar azar ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Mayalanmaya bırakalım süt ılık olduğu için 35 dk sürüyor.
- Taşan hamuru tezgaha alıp yoğuralım.
- 16 eşit bezeye ayıralım.
- İlk 8 bezeleri tabak büyüklüğünde açıp arasına yumuşak margarini sürelim.
- 7 hamurun arasına sürüyoruz üst üste hamurları koyalım en üste yani 8. Hamura sürülmeyecek.
- Bunları buzdolabına kaldıralım.
- Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım.
- İlk 8 hamuru dolaptan çıkarıp hepsini ayırmadan tezgahta büyültebildiğimiz kadar büyütelim ister 16 ister 12 eşit parçaya bölelim.
- İçine peynir maydanoz karışımını koyup saralım fırın tepsisine dizelim.
- Üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Diğer hamurları da ister pişirin isterseniz daha sonra yapmak için buzlukta bekletin acil misafirler için idealdir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder