14 Ekim 2021 Perşembe

Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi

 

Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gram kuru maya
  • Aldığı kadar un

Arasına:

  • 1 paket margarin oda sıcaklığında

İçine:

  • Peynir
  • Maydanoz

Üstü için:

  • 2 yumurta sarısı

    Katmer Poğaça Pofuduk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup bir karıştıralım unu azar azar ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Mayalanmaya bırakalım süt ılık olduğu için 35 dk sürüyor.
  • Taşan hamuru tezgaha alıp yoğuralım.
  • 16 eşit bezeye ayıralım.
  • İlk 8 bezeleri tabak büyüklüğünde açıp arasına yumuşak margarini sürelim.
  • 7 hamurun arasına sürüyoruz üst üste hamurları koyalım en üste yani 8. Hamura sürülmeyecek.
  • Bunları buzdolabına kaldıralım.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde yapalım.
  • İlk 8 hamuru dolaptan çıkarıp hepsini ayırmadan tezgahta büyültebildiğimiz kadar büyütelim ister 16 ister 12 eşit parçaya bölelim.
  • İçine peynir maydanoz karışımını koyup saralım fırın tepsisine dizelim.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Diğer hamurları da ister pişirin isterseniz daha sonra yapmak için buzlukta bekletin acil misafirler için idealdir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder