Kremalı Biber Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 sivri biber
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 küçük su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz karabiber
Üzeri için;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Toz kırmızıbiber yada pulbiber
Kremalı Biber Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri halka halka doğrayıp sıvı yağında soteliyoruz. Rengi dönünce bir kaşık un ilave edip unu da kavuruyoruz. Yaklaşık 1-2 dakika kadar.
- Daha sonra soğuk suyu karıştırarak ilave ediyoruz ki kesilmesin. İlk başta süt çok gibi görünecek ben tırsmıştım mesela ama çok değil karıştırmaya devam krema haline gelecek.
- Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın. Üzerine gezdirmek için tereyağını eritin ve tozbiber ile birlikte kızartın.
- Servis tabağına biberi alın, üzerine yağı gezdirin sıcak servis edin ekmeği banaaaa banaaa yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder