30 Ekim 2021 Cumartesi

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi

 

Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 paket kuru maya (Yaş ise 1 paket)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı nişasta
  • Un

İç malzemesi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
  • Kekik

    Nişastalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğuracağım kaba 3 bardak kadar un koyup havuz yaptım. Ilık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekledim.
  • Maya aktifleştikten sonra yağ, tuz, yumurta ve nişasta ekleyip hamuru yoğurmaya başladım.
  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için beklettim. Daha sonra mayalanan hamurumdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimle açtırdım, içine malzemesini ekleyip yuvarladım.
  • Şekil verdiğim hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirdim.
  • Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam ettim.
  • Üzerini örtüp 20 dakika tepsi mayası ile mayalandırdım.
  • Tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürerek bıçakla çizikler yaptım, çörekotu ve kekik serptim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 20-25 dakika pişirdim. Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder