14 Ekim 2021 Perşembe

Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg kornişon salatalık
  • 1 su bardağı turşuluk tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 3 su bardağı sirke
  • 2 litre su
  • 1 avuç nohut
  • 2 baş sarımsak

    Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güzelce yıkadığımız kornişon salatalıklarımızın üzerine turşu suyunu daha güzel çekmesi için bıçağın ucu ile küçük delikler açalım.
  • Ardından karıştırma kabı içerisine turşuluk tuzu, limon tuzunu, sirkeyi ve suyu alarak tuzlar eriyene kadar karıştıralım.
  • Turşularımızı koyacağımız kavanozlarımızın tabanına 1’er avuç nohut koyalım. Ben bu tarifte 2 adet 3 litrelik kavanoz kullandım.
  • Sarımsakları da eşit miktarda koyduktan sonra salatalıklarımızı kavanozlara dik bir şekilde yerleştirelim.
  • Son olarak sirkeli suyu kavanozlara paylaştıralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım.
  • Turşularımızı güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim. Deneyeceklere afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder