30 Ekim 2021 Cumartesi

Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi

 

Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • Un (Adeti 100 gram için yaklaşık 10-12 adet hamburger ekmeği çıkıyor)

Köftesi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 1 yumurta( küçükse 2 tane)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça ve ketçap
  • 1.5 yemek kaşığı turşu suyu (Acısız)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için sütü, suyu ve şekeri cezveye alıp ılıklaştıralım. Ardından üzerine mayayı döküp üzerini kapatalım.
  • Bu şekilde bir ön mayalama yapıp mayayı aktifleştireceğiz. Bu yöntemle tüm mayalarımız kabarık ve güzel olur.  5 dakika bekletip mayanın kabarmasını sağlayalım.
  • O sırada biz diğer malzemeleri bir kaba döküp ardından kabaran mayayı da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
  • Sonrasında yavaş yavaş unu ekleyelim. Hamur çok hafif ele yapışacak kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  • Dikkat havalar soğuk olduğu için hamurun kabarması zorlaşabilir lütfen sıcak ortamda bekletelim ya da fırını 5-10 dakika ısıtıp kabı fırında bekleterek de bunu yapabilirsiniz.
  • Kabaran hamuru eşit bezelere bölün. Ben hassas tartıda 100 gram olacak şekilde böldüm. Terazi yoksa göz kararı ile eşit büyüklükte bezeler yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Tepsiyi ılık fırına koyun ve 1 saat tepside mayalanıp tekrar kabarmasını sağlayın. Hamurlarınız artık hazırsa üzerin bir yumurta sarısına çok çok az pekmez ve sıvı yağ karışımı yapın ve hamurların üzerine sürün.
  • 150 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsinin üzerini bez ile sarın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Köftesi için; tüm malzemeleri bir kaba alarak 20-35 dakika yoğurun. Ve yoğurma işlemi bittikten sonra mümkünse 3-4 saat dinlendirmeye dolaba alın. Vakit yoksa hemen pişirmeye de başlayabilirsiniz.
  • Aslında turşu suyu sadece ıslak hamburgerlere koyulur ama ben normal köfte harcına da ekliyorum lezzetli oluyor.
  • Köfteyi demir döküm tavada alt üst çok pişmeyecek şekilde kızartın ve üstüne cheddar peyniri ekleyin (İsteğe bağlı)
  • Daha sonra ekmeğin arasına ilk önce yoğur sarımsak mayonezli ve kekik karışımını sürün ardından köfte ve daha sonra turşu marul ve domatesi ekleyerek hamburgerleri hazırlayın. Çok çok lezzetli bir tarif ♥️ deneyip paylaşmayı unutmayın afiyet olsun 🥰✨

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder