31 Ekim 2021 Pazar

Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi

 

Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlı ceviz

Üstü için

  • Pudra şekeri

    Yumuşacık Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce elmaları soğutup rendeliyoruz ve yapışmaz bir tavaya alıyoruz içine şekeri döküp. Suyu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • En son üstüne tarçını atıp iki dakika kadar çeviriyoruz sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
  • 10 dakika çırptım. Ardından sütü ve ılık suyu ekliyoruz. Ardından vanilyayı, kabartma tozu nu ve unu ekliyoruz yavaş yavaş ama. Fırını önceden ısıtmayı unutmayın. 200 derece haline getirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce elma harcını tepsinin her yerini kalkıyoruz.
  • En son kek harcını da güzelce dökün her yerine eşit bir şekilde.
  • Önceden ısıtılmış fırına verin. Kekin üstü kızarınca ya kadar pişirin.
  • Pişen kekin üstüne yeni bir yağlı kağıt serin ve keki ters çevirin. Elmalar iç kısmına gelecek şekilde rulo şekilde sarin ve soğuyana kadar bez ile örtün. Sonra dilimleyip üstüne pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder