13 Ekim 2021 Çarşamba

Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi

 

Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı+2 y.kaşığı nişasta
  • Yeteri kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)

İçi için

  • Küçük bir kase kaşar rendesi

    Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp beş dk bekletilir (mayanın aktifleşmesi için).
  • Sırasıyla yağ, yumurta beyazı, tuz ve nişasta eklenip karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir poğaça hamuru yoğurulur.
  • Hamurun üzeri streçlenip mayalanması için 1 saat dinlendirilir.
  • Mayalanan hamurun havası alınıp 17 eşit bezeye ayrılır (poğaça için ideal boy oluyor).
  • Her beze hafif uzunlamasına açılıp içine kaşar rendesi konulup kapatılır.
  • Kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 10 dk tepsi mayası verilir.
  • Yumurta sarısı sürülüp çatalın arkasıyla üzerine iz verilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarsan kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder