Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 buçuk su bardağı un eksik olursa eklersiniz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı fındık
Şerbet için;
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir dilim limon
Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için un hariç sıvı malzemeleri karıştıralım unu kabartma tozu vanilya ekleyip karıştıralım kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp tepsiye yerleştirelim.
- Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbet için toz şekeri ve suyu ocağa alalım kaynayınca kısıp limonu atıp 8 dakika kaynatıp ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şekerpare fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim tatlıya afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder