Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çorba kaşığı pirinç (Yarım çay bardağına yakın denk geldi)
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su (Terbiyesini ekleyince kıvamı koyu olursa artırılabilir)
- Yeterince tuz (1 tatlı kaşığına yakın kullandım)
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı nane
Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinç yıkanıp süzülür ve tencereye koyulur üzerine 6 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır, su kaynayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Derin bir kaba yoğurt yumurta ve un alınarak iyice çırpılır.
- Kaynayan çorbanın suyundan bir kaç kepçe su alınır yoğurtlu sosun içine koyulur ve karıştırılır.
- Tenceredeki çorba sürekli karıştırılarak hazırlanan yoğurtlu karışım tencereye ilave edilir sürekli karıştırıp ekleme sebebimiz çorbanın kesilmemesi için ve 10 dakika daha ara ara karıştırarak pişirilir ocağın altını kapatmaya yakın tuz ilave edilir karıştırılır (Terbiyeli çorbalarda tuz en son ilave edilir)
- Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir üzerine nane eklenip çok kısa kavrulur ve çorbaya ilave edilerek karıştırılır.
- Yada tereyağı tenceredeki çorbaya ilave edilmez servis esnasında çorba konulan tabağın üzerine gezdirilerek sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder