8 Kasım 2021 Pazartesi

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

 



Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sade petibör
  • 1 paket kakaolu petibör
  • 1 litre süt
  • 125 gram terayağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya

Üzeri için;

  • Biskivi 

    Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağımızı tencereye alıyoruz eritip üzerine ünü ekleyip kavuruyoruz. Sonra şekeri ekleyip kavuruyoruz.
  • Sütü ekleyip kısık ateşte muhallebi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocak’tan alıp biraz soğuduktan sonra vanilya ekleyip kıvam alması için 5 dakika mikserde çırpıyoruz.
  • Uygun bir borcama sade bisküvi diziyoruz üstüne karışımdan 2-3 kepçe döküyoruz ve tabanı düzeltiyoruz.
  • Sonrasında kakaolu dizip karışım bu 4 kat olana kadar yapıyoruz en üste muhallebi döküyoruz.
  • Üstüne kalan bisküvileri rondodan geçirip döküyoruz.
  • Dolaba atıp 4-5 saat donmasını bekliyoruz. Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder