Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket sade petibör
- 1 paket kakaolu petibör
- 1 litre süt
- 125 gram terayağı veya margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilya
Üzeri için;
- Biskivi
Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağımızı tencereye alıyoruz eritip üzerine ünü ekleyip kavuruyoruz. Sonra şekeri ekleyip kavuruyoruz.
- Sütü ekleyip kısık ateşte muhallebi kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Ocak’tan alıp biraz soğuduktan sonra vanilya ekleyip kıvam alması için 5 dakika mikserde çırpıyoruz.
- Uygun bir borcama sade bisküvi diziyoruz üstüne karışımdan 2-3 kepçe döküyoruz ve tabanı düzeltiyoruz.
- Sonrasında kakaolu dizip karışım bu 4 kat olana kadar yapıyoruz en üste muhallebi döküyoruz.
- Üstüne kalan bisküvileri rondodan geçirip döküyoruz.
- Dolaba atıp 4-5 saat donmasını bekliyoruz. Sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder