8 Kasım 2021 Pazartesi

Patates Püreli Kabak Tarifi

 

Patates Püreli Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 125 gram kaşar

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yağlı kağıt üzeri için galeta unu

    Patates Püreli Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates haşlanır ve ezilir.
  • Sıvıyağda öldürdüğümüz soğana patates eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra maydanoz, karabiber, tuz ve küp küp doğranmış kaşar eklenip iyice harmanlanır.
  • Kabaklar ince ince uzun şekilde dilimlenir.
  • Fırın tepsisi yağlanır ve galata unu serpiştirilir. Kabaklar dizilir. 15-20 dakika yumuşayana kadar fırınlanır.
  • Kabakların içine patatesli harç konur ve sarılır.
  • Borcama dizilir. Kaşar rendesi eklenir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına konur.
  • Kaşar eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder