8 Kasım 2021 Pazartesi

Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi

 

Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşiği süt
  • 3 yemek kaşiğı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşıği haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • İsteğe bağlı vanilin
  • Üzeri için hindistan cevizi

    Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlamak için sıcak sütün içine şekeri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Kenarda soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar 5 dakika çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar çırpalım.
  • 20×20 ölçüde bir kabı yağlayalım ve kek harcımızı dökelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız keki 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim ve dilimleyelim.
  • Şerbeti iyice çektikten sonra üzerine hindistan cevizini dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. 🥥.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder