Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşiği süt
- 3 yemek kaşiğı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşıği haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- İsteğe bağlı vanilin
- Üzeri için hindistan cevizi
Süt Şerbetli Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için sıcak sütün içine şekeri ekleyerek eriyene kadar karıştıralım. Kenarda soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar 5 dakika çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar çırpalım.
- 20×20 ölçüde bir kabı yağlayalım ve kek harcımızı dökelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız keki 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim ve dilimleyelim.
- Şerbeti iyice çektikten sonra üzerine hindistan cevizini dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. 🥥.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder