Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram sütlü çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta, şeker ve vanilyaları çırpın.
- Sütü ekleyin 1 -2 tur karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
- Yağlı kağıt serip hafif yağladığınız kelepçeli kalıba dökün.
- Kelepçeli kalıbının yoksa borcam da tercih edebilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin.
- O pişerken biz krem şanti, pudra şekeri, sütü alarak 5 dakika çırpıyoruz sonra hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpın. Dolaba kaldırıp biraz dinlendirin.
- Pişen kekinizin üzerine 1 su bardağı sütü her yerine gelecek şekilde kaşık yardımıyla dökün.
- Çırptığınız krem şantili harcı dökün spatula ile düzeltin.
- Çikolatalı ganajı için cezveye kremayı alın kısık ateşte bir iki fokurdasın hemen alın ocaktan, küvertür çikolataları ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın.
- Sonra krem şantinin üzerine dökün, o şekilde ağzını kapatmadan 1 gece dolapta dinlendirin.
- Sonra bıçak yardımıyla kenarlardan acın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder