1 Kasım 2021 Pazartesi

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram sütlü çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta, şeker ve vanilyaları çırpın.
  • Sütü ekleyin 1 -2 tur karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
  • Yağlı kağıt serip hafif yağladığınız kelepçeli kalıba dökün.
  • Kelepçeli kalıbının yoksa borcam da tercih edebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 35 dk kadar pişirin.
  • O pişerken biz krem şanti, pudra şekeri, sütü alarak 5 dakika çırpıyoruz sonra hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpın. Dolaba kaldırıp biraz dinlendirin.
  • Pişen kekinizin üzerine 1 su bardağı sütü her yerine gelecek şekilde kaşık yardımıyla dökün.
  • Çırptığınız krem şantili harcı dökün spatula ile düzeltin.
  • Çikolatalı ganajı için cezveye kremayı alın kısık ateşte bir iki fokurdasın hemen alın ocaktan, küvertür çikolataları ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Sonra krem şantinin üzerine dökün, o şekilde ağzını kapatmadan 1 gece dolapta dinlendirin.
  • Sonra bıçak yardımıyla kenarlardan acın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder