Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk 4 su bardağı kadar un
İç harcı için;
- 5 tane orta boy elma
- Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı artabilir azalabilir
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine dökmek için;
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm hamur malzemelerin hepsini derin kapta yoğuralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim .
- Yumuşak bir hamur elde edelim .
- Elmaları rendeleyelim, bir tavada şeker ,tarçın hepsini yumuşayana kadar pişirelim soğutalım.
- Hamurdan birazcık ayıralım kalan hamuru tezgahta açalım.
- Merdane yardımıyla borcama koyalım.
- Elma harcını üzerine dökelim ,çikolatalarıda serpiştirelim.
- Ayırdığımız hamuru da açalım ,şekilli keserek üzerine koyalım.
- Kendi fırın ayarımızda pişirelim.( 180 derecede)
- Üzerine pudra şekeri serpiştirelim, soğuyunca servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder