1 Kasım 2021 Pazartesi

Yelpaze Poğaça Tarifi

 

Yelpaze Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine akı hamurun içine
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Bir miktar kaşar peyniri ,beyaz peynir ve maydanoz

Üzeri için;

  • Çörek otu ve susam

    Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
  • Azar azar unu ilave edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
  • Tezgah üzerinde resimde gördüğünüz gibi açın.
  • Bir bıçak yardımıyla açmış olduğuz yarısına kesikler atın .
  • Kesilmemiş tarafı kesik olan tarafın üzerine katlayıp peynir ve maydanoz karışımından arasına koyup katlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine resimde gördüğünüz gibi dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder