Yelpaze Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı üzerine akı hamurun içine
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Bir miktar kaşar peyniri ,beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için;
- Çörek otu ve susam
Yelpaze Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
- Azar azar unu ilave edin ele yapışmayacak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
- Tezgah üzerinde resimde gördüğünüz gibi açın.
- Bir bıçak yardımıyla açmış olduğuz yarısına kesikler atın .
- Kesilmemiş tarafı kesik olan tarafın üzerine katlayıp peynir ve maydanoz karışımından arasına koyup katlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine resimde gördüğünüz gibi dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder