1 Kasım 2021 Pazartesi

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardak ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay bardağı maden suyu

İçi için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kalıp peynir

    Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru mayayı kaba koyun.
  • Üzerine ılık sütü ekleyip şekerini de atın karıştırın , 5 dk bekletiyorum.
  • Maden suyunu ekleyip aldığı kadar unu ekleyelim,yoğuralım.
  • Ele yapışmayan kıvam elde ediyoruz.
  • 30 dk hamuru dinlendiriyorum.
  • İçi için; yıkadığımız ıspanakları kaba doğrayalım.
  • Orta büyüklükte 1 kalıp peyniri de içine ufalayalım karıştıralım.
  • Hamuru yuvarlak küçük bezeler şeklinde ayıralım.
  • Sonra merdane yardımıyla yufka şeklinde yuvarlakça açalım.
  • İçine yaptığımız içten dökelim.
  • Alttan üste doğru rulo yapıyoruz.
  • Sonra yaptığımız ruloları kendi etrafında donduruyoruz.
  • Yağladığımız tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine susam dökebilirsiniz.
  • 230 derecede 40 dk fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder