Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardak ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Yarım çay bardağı maden suyu
İçi için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kalıp peynir
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru mayayı kaba koyun.
- Üzerine ılık sütü ekleyip şekerini de atın karıştırın , 5 dk bekletiyorum.
- Maden suyunu ekleyip aldığı kadar unu ekleyelim,yoğuralım.
- Ele yapışmayan kıvam elde ediyoruz.
- 30 dk hamuru dinlendiriyorum.
- İçi için; yıkadığımız ıspanakları kaba doğrayalım.
- Orta büyüklükte 1 kalıp peyniri de içine ufalayalım karıştıralım.
- Hamuru yuvarlak küçük bezeler şeklinde ayıralım.
- Sonra merdane yardımıyla yufka şeklinde yuvarlakça açalım.
- İçine yaptığımız içten dökelim.
- Alttan üste doğru rulo yapıyoruz.
- Sonra yaptığımız ruloları kendi etrafında donduruyoruz.
- Yağladığımız tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine susam dökebilirsiniz.
- 230 derecede 40 dk fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder