6 Kasım 2021 Cumartesi

Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi

 

Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya ya da yarım yaş maya
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 – 4 su bardağı kadar un

İçine;

  • 150-200 gram beyaz peynir
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Sucuk dilimleri

Üzerine ;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık süt, su, ve sıvı yağ, şeker, maya ve yumurta akı alınır. Özdeşleşene kadar çırpılır.
  • Üzerine elenerek kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave edilir. Un kalitesine göre değişeceği için yavaş yavaş ekleyelim ve spatula ile biraz toparlayalım.
  • Spatula dönmeyince elimizle yoğuralım ve çok hafif ele yapışan kıvamda yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgaha alarak biraz daha yoğurup tekrar kaseye alalım ve üzerini streç film ve bezle örterek 40 dakika kadar mayalandıralım.
  • Bu sırada iç dolgusu için peynirleri küçük doğrayalım. Dilerseniz kaşar peyniri rende yapabilirsiniz. Daha sonra sucukları da küçük doğrayıp harmanlayalım.
  • Hamur mayalanınca tezgaha alarak 1 2 çevirip mayasını alalım. Hamuru 16 bezeye ayıralım ve her bezeyi yuvarlayalım.
  • Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde elle ya da merdane ile açalım. İçine iç dolgusunu koyup kenarını ortaya doğru getirelim.
  • Hamurun kenarlarının uç kısımları birbirine yapışacak biçimde pile pile yapalım.
  • Uç kısımlarına pile verirken bastırıp biraz inceltirseniz daha iyi olur. Yağlı kağıt serilir tepsiye tüm hamurları koyalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek 190-200 derece önceden ısıtılan fırında 20 ya da 25 dakika kadar pişirip alalım. Afiyet olsun 😊🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder