Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı instant maya ya da yarım yaş maya
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 – 4 su bardağı kadar un
İçine;
- 150-200 gram beyaz peynir
- 150 gram kaşar peyniri
- Sucuk dilimleri
Üzerine ;
- 1 adet yumurta sarısı
Kahvaltıya Pileli Çanak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaseye ılık süt, su, ve sıvı yağ, şeker, maya ve yumurta akı alınır. Özdeşleşene kadar çırpılır.
- Üzerine elenerek kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave edilir. Un kalitesine göre değişeceği için yavaş yavaş ekleyelim ve spatula ile biraz toparlayalım.
- Spatula dönmeyince elimizle yoğuralım ve çok hafif ele yapışan kıvamda yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamuru tezgaha alarak biraz daha yoğurup tekrar kaseye alalım ve üzerini streç film ve bezle örterek 40 dakika kadar mayalandıralım.
- Bu sırada iç dolgusu için peynirleri küçük doğrayalım. Dilerseniz kaşar peyniri rende yapabilirsiniz. Daha sonra sucukları da küçük doğrayıp harmanlayalım.
- Hamur mayalanınca tezgaha alarak 1 2 çevirip mayasını alalım. Hamuru 16 bezeye ayıralım ve her bezeyi yuvarlayalım.
- Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde elle ya da merdane ile açalım. İçine iç dolgusunu koyup kenarını ortaya doğru getirelim.
- Hamurun kenarlarının uç kısımları birbirine yapışacak biçimde pile pile yapalım.
- Uç kısımlarına pile verirken bastırıp biraz inceltirseniz daha iyi olur. Yağlı kağıt serilir tepsiye tüm hamurları koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek 190-200 derece önceden ısıtılan fırında 20 ya da 25 dakika kadar pişirip alalım. Afiyet olsun 😊🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder