1 Kasım 2021 Pazartesi

Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi

 

Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 ml krema
  • 50 grm tereyağ
  • Bisküvi olarak tercih size kalmış
  • 1,5 paket spekülas bisküvi

Üzeri için

  • Karamel sosu

    Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz ve sütünü çırpıcı ile karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Daha sonra kremasında ilave ediyoruz.
  • Yumurta sarısını da hepsini soğuk olarak iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra pişirmeye başlıyoruz göz göz olunca tereyağını ilave ediyoruz ve altını kapattım.
  • Bir streç folyo ile ağzını kapatıyoruz bu arada bisküvileri robottan geçiriyoruz. Ben speculaas kullandım ama dilerseniz kakaolu petibör veya normal bisküvide kullanılabilir bardaklara birer yemek kaşığı bisküvi den ilave ediyoruz.
  • Üzerine muhallebiden tam doldurmuyoruz.
  • Yarıya kadar olacak ve yine bisküvi üzerine muhallebi ilave ediyoruz.
  • En üste karamel sosu ile süsleyip buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder