Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya şekeri
- 200 ml krema
- 50 grm tereyağ
- Bisküvi olarak tercih size kalmış
- 1,5 paket spekülas bisküvi
Üzeri için
- Karamel sosu
Karamel Soslu Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz ve sütünü çırpıcı ile karıştırarak ilave ediyoruz.
- Daha sonra kremasında ilave ediyoruz.
- Yumurta sarısını da hepsini soğuk olarak iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra pişirmeye başlıyoruz göz göz olunca tereyağını ilave ediyoruz ve altını kapattım.
- Bir streç folyo ile ağzını kapatıyoruz bu arada bisküvileri robottan geçiriyoruz. Ben speculaas kullandım ama dilerseniz kakaolu petibör veya normal bisküvide kullanılabilir bardaklara birer yemek kaşığı bisküvi den ilave ediyoruz.
- Üzerine muhallebiden tam doldurmuyoruz.
- Yarıya kadar olacak ve yine bisküvi üzerine muhallebi ilave ediyoruz.
- En üste karamel sosu ile süsleyip buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder